Početna / VIŠEDNEVNE TURE / PREMIUM PAG - 299kn (polupansion po osobi)

VIŠEDNEVNE TURE, PREMIUM PAG - 299kn (polupansion po osobi)

Proljeće je idealno doba godine za posjet Pagu jer tada možete kušati gastronomske delicije sa šparogama, svježom skutom i mladom janjetinom. Iskusite autentičnost odredišta bogatog autohtonom gastronomskom ponudom u tradicionalnom restoranu "Na Katine". Bit ćete smješteni u apartmanu koji se nalazi na glavnom trgu, kako bi bili u blizini svih zanimljivosti grada Paga.
 
 
Cijena paketa po osobi iznosi 299 kn i uključuje:                   
 • smještaj Private Holiday apartment                                           
 • obilan doručak uz kavu ili čaj                                                               
 • večera: birate između mesnog, ribljeg i vegetarijanskog menija
    (predjelo, glavno jelo, desert)
 • korištenje bicikla
 korištenje kajaka 
  korištenje SUP daske
 • besplatni WI-FI
 • besplatni parking
 • boravišna pristojba
 
Besplatno otkazivanje rezervacije.
Minimum je 2 noćenja za dvije osobe.
Rezervacije nisu moguće za srpanj i kolovoz.
 
Grad Pag je renesansni planski grad iz 15. stoljeća koji je arhitektonski i graditeljski oblikovao većim dijelom najveći hrvatski graditelj i kipar, majstor Juraj Dalmatinac,a koji je tri godine prije upravo počeo raditi na glasovitoj šibenskoj katedrali. Taj veliki umjetnik prenio je u to doba u hrvatske krajeve građevne i ukrasne oblike kasne mletačke cvjetne gotike. Sve te značajke vidljive su u konceptu gradnje u Pagu, središnjem položaju gradskog trga te pravilno izvedenim ulicama, s ravnomjerno postavljenim pročeljima zgrada. U tom pogledu posebno je zanimljiva katedrala iz 15. stoljeća, s njezinom jednostavnom, čvrstom i nekićenom fasadom, te franjevački samostan iz 16. stoljeća. Osim toga ne propustite samostan Svete Margarite gdje današnje redovnice pripremaju ukusni baškotini po receptu iz davnina, posljednu kulu Skrivanat, muzej u magazinima soli, crkve svetog Frane i Nikole te Knežev dvor odakle se upravljalo gradom. Stanovnici otoka posebno su ponosni na svoju bogatu kulturnu baštinu i tradiciju od koje moramo istaknuti narodnu nošnju, izradu paške čipke, zimski i ljetni karneval te mjesto hodočašća katoličkih vjernika iz cijelog svijeta.

Dubrava - Hanzine - značajni krajobraz i posebni rezervat šumske vegetacije na otoku Pagu. Granice rezervata su s jedne strane more i niz velikih pješčanih plaža, a s druge strane goli kamenjar koji se pruža prema Sv. Vidu. Ovaj rezervat jedini je pošumljeni dio na području grada Paga u kojemu je izvorna šuma hrasta crnike razmjerno dobro očuvana. Ova šumska površina znanstvenicima je vrlo zanimljiva, analizom su utrdili da je flora tog kraja razvila genetski imunitet na nemilosrdnu klimu ovog dijela otoka Paga koju obilježava jaka bura i posolica. Geomorfologija obalnog pojasa u duljini od oko 6 km krajobrazna je posebnost. Krajobraz je zanimljiv geolozima jer je u blizini plaže Crnike koja je zaštićeni geološko-paleontološki rezervat na kojem su pronađene 20 milijuna godina stare miocenske naslage.

Bogatu gastronomsku ponudu otok Pag ima zahvaljujući mediteranskoj klimi s vrućim ljetima i zimama s mnogo padalina i jakim udarima bure. Važnost bure je što čini skoro 40% svih vjetrova, a nanosi sol po cijelom otoku. Snaga bure zna prijeći u orkansku sa udarima preko 250km/h. Upravo zbog surovih uvjeta iz kamenjara izbija samoniklo bilje kao sto su: ružmarin, kadulja, koromač i smilje, a imaju veliku važnost za stočare i pčelare. Bez obzira na teške uvjete poznato je da se stanovnici odavnina bave poljoprivredom i to zahvaljujući poljima plodne zemlje i izvorima pitke vode. Akvatorij otoka bogat je školjkama i ribom jer je kamenito podmorje pogodno za život velikog broja riba koje u doba mrijesta prilaze obali i hrane se algama i travama kojih ima u izobilju.

 

Pošaljite nam poruku

Ime:
Prezime
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Vaša poruka:
PAG TOURS d.o.o.
Zagrebačka 12, 23250 Pag
ID code: HR-AB-23-1110026296
OIB: 11772695770
Gsm: +385 91 784 0914
E-mail: info@pagtours.hr
tripadvisor
Luxura Travel Guide, European Awards 2017 Winner
© pagtours.eu - All rights reserved.