Početna / VIŠEDNEVNE TURE / HOOK & COOK - 3.675kn (po osobi za 3 noći)

VIŠEDNEVNE TURE, HOOK & COOK - 3.675kn (po osobi za 3 noći)

ISKUSITE UZBUĐENJE ULOVA RIBE SA ISKUSNIM RIBARIMA KOJI SU TU DA VAS UPUTE U TEHNIKE RIBOLOVA TE NJENE OBRADE I PRIPREME. TRADICIONALNI NAČIN ŽIVOTA UZ MORE JOŠ SE POŠTUJE NA OTOKU PAGU, GDJE JE ŽIVOT SPOR U SKLADU SA PRIRODOM. KAKO KAŽU NAŠI STARI- NIŠTA NE PRUŽA TOLIKO ZADOVOLJSTVA OD TRENUTKA KADA RIBA ZAGRIZE UDICU,IZBORITE SE S NJOM I STAVITE JU U BROD, TE ISTU TU RIBU OČISTITI I PRITOM RAZMIŠLJATI KAKO JU  NAJBOLJE PRIPREMITI. ZATIM OSIGURATI SVE NAMIRNICE I POMNO JE KUHATI KAKO BI PODIJELILI UŽITAK SA VAŠIM BLISKIM PRIJATELJIMA I OBITELJI. TAKO JE NASTALA  NAŠA POSLOVICA: RIBA MORA TRI PUTA PLIVATI, PRVI PUTA U MORU, DRUGI PUTA U MASLINOVOM ULJU I TREĆI PUTA U VINU PRILIKOM VEČERE. 
 
  Cijena paketa po osobi 3.675kn i uključuje:
 
• 3 noćenja u apartmanu * * *
• doručak i večeru 
• koćarenje i ribarenje 
• sportsku dozvolu za ribolov  
• boravišna pristojba
 
Nadoplata samo za smještaj sa hranom, bez ribolova iznosi 750 kuna. 
 
Pridružite nam se na tradicionalnom ribolovu sa koćom potezačom u ribarskom mjestu Šimuni. Koćarenje je tradicionalni način lova ribe, prilikom kojeg se mreža potezača pušta u more i brod mrežu povlači za sobom određeno vrijeme. Mreža se pomoću stroja povlači na brod te se ulovljena riba istrese na krmu broda. Prilikom prebiranja ribe pomoći će vam članovi obitelj Fabijanić koja to već radi generacijama. 
Drugi dan ćete imati priliku upoznati drugu tehniku ribolova sa obitelji Alaburić. Ovaj puta se isplovljava sa manjim brodom i plovi se do određene lokacije koja se bira obzirom na doba godine i prognozu, a koju vrlo dobro poznaje domaćin. Alati koje ćete koristiti su štapovi i udice te ćete imati priliku naučiti kako se ješka udica te samostalno osjetiti uzbuđenje kada riba zagrize i trenutak kada se riba oprezno povlači na brod. 
Čišćenje ribe i priprema hrane je u konobi nakon kratkog odmora u sklopu smještaja. Konobu tradicionalno ima svaka kuća u kojoj se okuplja društvo radi kartanja i druženja uz čašu vina i društvo domaćina. 
Treći dan imate priliku samostalno isprobati naučeno, od domaćina ćete dobiti udice i ješku, a za čišćenje i pripremu vam vaš domaćin stoji na raspolaganju. 
 
 
 

 
 
 

Pošaljite nam poruku

Ime:
Prezime
Telefon:
E-mail:
Predmet:
Vaša poruka:
PAG TOURS d.o.o.
Zagrebačka 12, 23250 Pag
ID code: HR-AB-23-1110026296
OIB: 11772695770
Gsm: +385 91 784 0914
E-mail: info@pagtours.hr
tripadvisor
Luxura Travel Guide, European Awards 2017 Winner
© pagtours.eu - All rights reserved.